Управляващите в Гърция решиха да удулжат до 15-и септември всички действащи

...
Управляващите в Гърция решиха да удулжат до 15-и септември всички действащи
Коментари Харесай

Неприятни вести за почитателите на гръцките плажове: Елините удължиха и затегнаха мерките за туристите

Управляващите в Гърция взеха решение да удулжат до 15-и септември всички настоящи до момента условия за влизане на туристи в страната. Пристигащите с полети от България, Румъния, Малта и Испания би трябвало да показват декларация и наложителен негативен PCR тест за ковид.

През сухопътната граница „ Кулата-Промахон “ с тест и декларация влизат всички, даже и гръцките жители. На Халкидики продължиха с още две седмици строгите ограничения със наложително носене на защитна маска – както в затворени публични места, по този начин и на открито. При съблюдаване на отдалеченост сред туристи е позволено без маска единствено къпането на плажа.

Мерките и удължаването им бяха признати на нож от кметовете на обитаемоте места из Халкидики. Те даже към този момент стачкуват против рестриктивните мерки, тъй като това удря тежко по приходите от туризъм.

Островите Закинтос, Лесбос и огромна част от Крит пък са с въведени нови ограничавания за събиране на хора не повече от 9 души и маски на открито. Засега множеството случаи на инфектирани с ковид са в област Атика, където се намира мегаполисът Атина.

Днес в Гърция отвориха детските градини. За децата маските са целесъобразни,но не и наложителни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР